Volg ons nu ook op facebook!

Druk op het facebook-bericht hieronder om naar onze facebookpagina te gaan, likes zijn welkom!

De jaarlijkse klusdag tijdens NL-doet was ook dit jaar weer een succes. Gisteren hebben velen meegeholpen de blokhut wat op te knappen.

Hieronder een kleine greep van wat we allemaal gedaan hebben:

- Regenpijp ondergronds aangelegd
- Raam Rowanhok gerepareerd
- Boven verschillende ramen afwatering verbeterd om houtrot tegen te gaan
- Buitenkant deels gebeitst
- Welpenlokaal begonnen met schilderen (rood is nu weer rood)
- Kozijnen geschilderd
- Piohout geschild
- Terras voor fiets aangelegd
- Vervelend stronk bij aanhangwagen weggehaald
- Kast verkennerlokaal voor groot deel afgemaakt en verlichting gerepareerd
- Tegels was trog gevoegd
- Tenten opgezet (en weer afgebroken)
- En nog veel kleine karweitjes.

Iedereen bedankt die heeft meegewerkt om dit allemaal mogelijk te maken. Hopelijk tot volgend jaar!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Afgelopen zaterdag was het dan zover: Het Spetterfestijn. Een wedstrijd vlotten bouwen en varen in zwembad de Pals in Westervoort, georganiseerd door Regio Klein Gelderland. Vorig jaar is 1 patrouille op de tweede plek geëindigd en dat wilden we dit jaar verbeteren. In de twee opkomsten voor het spetterfestijn zijn we druk bezig geweest met pionieren (bouw een ladder en zorg dat je op het leidinghok terecht komt) en we hebben geoefend met het bouwen van een vlot (breng Henk, onze superknuffel, veilig aan de overkant).

En toen was het zover: het Spetterfestijn. Het zwemmen met de spullen en het bouwen van het vlot, alles verliep heel goed. De twee vlotten bleven netjes drijven en waren snel in het water. Toen de prijsuitreiking… Spannend … En ja hoor, het is de Verkenners gelukt: De Haaien zijn op de eerste plek geëindigd en de Cobra’s op de derde plek. Goed bezig! Het was weer een toffe activiteit, tot volgend jaar!
... See MoreSee Less

View on Facebook

BINGO! Hopelijk geen valse, hoewel iedereen toch wel meezingt!

Jep, afgelopen zaterdag was weer de jaarlijkse Boerenkoolfuif. De ideale start van een nieuw kalenderjaar. Samen terugkijken op het afgelopen jaar en erachter komen dat we dit jaar een RECORDWINST hebben gemaakt met onze kaarsenactie. Jawel!

Er was ook even tijd voor iets serieus (maar niet minder feestelijk): onze nieuwe groepsbegeleider werd geinstalleerd! Wat volgde was een heerlijk maaltijd: Boerenkool. Met een gezond toetje, appel of sinaasappel, werd afgesloten.

En toen, ja echt waar, volgde de intussen meer dan beroemde Bingo! Er zijn weer heel wat mooie prijzen eruit gegaan, waaronder maar liefst 3! zwaarden (weliswaar van plastic, maar dat mag de pret niet drukken). Al met al een geslaagde avond.

Op naar een mooi 2018!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vandaag is het mogelijk om bij onze blokhut het vredeslicht (website) op te komen halen. We zijn van 10:00 tot 21:00 uur aanwezig bij de blokhut, dus dan kunt u met een kaarsje het licht komen overnemen.

Let op: Onze kerstviering start om 17:00 uur en duurt tot ongeveer 19:30 uur. Als u tussen deze tijden komt, moet u wellicht eventjes wachten tot wij u het licht kunnen geven.

Wellicht tot vanavond!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Het is inmiddels winter en we hebben ons bos zien veranderen soms in een sneeuw paleis. Het wordt steeds sneller donker en het is nu echt kouder geworden. Zelfs in deze dagen draaien wij gewoon nog rustig door met scouting en komen zelfs de meest warme dagen aan vol gezelligheid, maar als we het toch koud en te donker vinden kunnen wij als scouts gelukkig nog vuur maken om toch warmte en licht te hebben in ons mooie bos. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Geef een reactie